Amacı ?

Okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmaktır.

Proje Ne Zaman?

18 Ocak- 2 Şubat 2020 tarihleri arasında

Proje Nerede Uygulanacak?

Bulancak’ta bulunan tüm camilerde 

Kimler Katılabilir?

Bulancak’ta oturan tüm ilkokulu ve ortaokul öğrencileri

Puanlama Nasıl Olacak?

1)Çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri ve ezber yapmaları üzerinden değerlendirmeleri yapılacaktır.

2)Beş vakit namazlarda puanlar sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan olarak yazılacaktır.

3) Çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan verilecektir.

4) Ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan verilecektir.

5) Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde 02.02.2020 tarihinde ailelerinin ve cemaatin de katılacağı bir program ile ödüller verilecektir.

Nasıl Başvurabilirim?

Size en yakın caminin görevlisine başvuru yapabilirsiniz. 

Neden proje ortağıyız?

Türkiye’nin en genç vakıflarından biri olarak gençliğin dilinden anladığını düşünen Yeni Nesil Gençlik vakfıyız. Gençlik adına yapılan her hayırlı işin bir kenarından tutup kaldırmak bizim en önemli vazifemizdir diye düşünüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde başlattığı, Bulancak Müftülüğümüzünde Bulancak’ta uyguladığı projede TÜGVA olarak tanıtımına katkı sağlamak, gençleri projeye yönlendirmek, talep halinde sosyal etkinlikler düzenlemeyi hedeflemektedir.